Ipanema je najbolj glamurozna soseska v Braziliji, kot plaža je postala prepoznavna v 60. letih. Nahaja se v južnem delu Rio de Janeira. Tisti, ki jo obiščejo, pravijo, da tam lahko doživimo najlepše trenutke in spoznamo najbolj zanimive ljudi. Tam začutimo bogato kulturo sproščenih ljudi, ki uživajo na eksotičnih plažah čez dan in se zabavajo v klubih ponoči. Prav ta kultura je bila navdih za blagovno znamko Ipanema.

 

To poletje, ko nas obdajajo žive barve in bomo oblekle lahkotne cvetlične poletne obleke, so natikači in sandali Ipanema popolna kombinacija in vse kar potrebujete za popoln sproščen poletni dan.

 

Naši izdelki so v skladu z okoljsko in etnično odgovornostjo, proizvedeni so s ciljem ohraniti vse naravne lepote za prihodnje generacije. Prav občutek družbene odgovornosti skupaj z najmodernejšo tehnologijo in mladosten design ustvarjajo edinstven stil Ipanema.

Materiali in design

Ipanema obutev je narejena iz posebne patentirane formule zelo mehke plastike. Ta neverjetno mehak in vzdržljiv material omogoča da so oblikovalci modelov lahko zelo ustvarjalni. Mehkoba materiala pa seveda pomeni, da je obutev super udobna. Ne povzroča alergij, material je mogoče 100% reciklirati, kar pomeni, da je naša obutev okolju prijazna, proizvodnja pa trajnostna.

Naši anatomski podplati so posebej zasnovani za udobje in zaščito, kar pomeni, da je manj obremenitev natelo med hojo, kar vpliva na vaše zdravje in dobro počutje. Pri kreiranju obutve radi gremo še malo dlje.

Ne samo, da postavimo obutev na police kot vsi ostali, z majhnimi dodatki ustvarjamo nekaj več. Pa naj bo to svetleč sijaj, bleščica ali modne barve in vzorci. 

Želimo jih narediti še malo bolj zanimive in posebne, tako kot ste posebni vi!

Sodelovanje z
Philippe Starckom

Sodelovanje med Ipanemo in svetovnim designerjem Philippe Starcom prinaša novo dimenzijo japonkam. Vznemirljiva kolekcija združuje Ipanemino ljubezen do mode in zabave in Starckovo misijo “narediti produkte same po sebi boljše, bolj inteligentne, enostavnejše in ultimativno bolj elegantne”.

 

Rezultat je kolekcija dinamičnih japonk, ki poosebljajo simpatičnost, glamur, umetnost in naravni življenski stil moderne ženske.

 

Kolekcija Starc:

Za sanjače, za ljubezen za življenje.

Za druge, za nas.

Vsi moramo imeti eleganco v življenju.

Naj se začne pri naših nogah, v mestu, na plaži, vsepovsod!

14 oktobra 2015 je Phillipe Starck prvič priredil event v New Yorku, kjer je prestavil novo sodelovanje z Ipanemo – Ipanema with STARCK. Event je gostil Mercer Hotel v SOHU (NY). Starck pa je tam bil na voljo za številne novinarje svetovnih medijev, kot so Elle, Paper Magazine, W Magazine, Footweare news, People Stylewatch in New York Times. Obiskovalci so ocenili sodelovanje kot popolni balans med industrijskim designom in artistično modo.

 

Sledila je svetovna turneja promocije kolekcije. Eventi so se nato zvrsitili še v Tokiu, Veliki Britaniji, Franciji, Nemčiji in Italiji.